A REVIEW ON HIGH HYDROSTATIC PRESSURE FOR BIVALVE MOLLUSK PROCESSING RELEVANT ASPECTSCONCERNING SAFETY AND QUALITY: A REVIEW ON HIGH HYDROSTATIC PRESSURE FOR BIVALVE MOLLUSK PROCESSING

Code: 230212049
Downloads
7
Views
156
Compartilhe
Título

A REVIEW ON HIGH HYDROSTATIC PRESSURE FOR BIVALVE MOLLUSK PROCESSING RELEVANT ASPECTSCONCERNING SAFETY AND QUALITY: A REVIEW ON HIGH HYDROSTATIC PRESSURE FOR BIVALVE MOLLUSK PROCESSING

Autor(a):
DOI
  • DOI
  • 10.37885/230212049
    Publicado em

    31/03/2023

    Páginas

    28-46

    Capítulo

    2

    Resumo

    Mollusks are considered a source of nutritious food and their consumption has been increasing worldwide. However, the consumption of mollusks, mainly bivalves, has been considered responsible for numerous cases of foodborne diseases. This is related to their food intake, as they filter feed and consequently bioaccumulate toxic compounds. High hydrostatic pressure (HHP) is recognized as an efficient technology to control pathogenic and deteriorating microorganisms, with low damage to the sensorial and nutritional properties of foods. This review addresses the use of HHP on bivalve mollusks, based on recent works of relevance in this field.

    Ler mais...
    Palavras-chave

    High pressure processing, Shellfish, Bivalves, Quality.

    Licença

    Esta obra está licenciada com uma Licença Creative Commons Atribuição-NãoComercial-SemDerivações 4.0 Internacional .

    Licença Creative Commons

    O conteúdo dos capítulos e seus dados e sua forma, correção e confiabilidade, são de responsabilidade exclusiva do(s) autor(es). É permitido o download e compartilhamento desde que pela origem e no formato Acesso Livre (Open Access), com os créditos e citação atribuídos ao(s) respectivo(s) autor(es). Não é permitido: alteração de nenhuma forma, catalogação em plataformas de acesso restrito e utilização para fins comerciais. O(s) autor(es) mantêm os direitos autorais do texto.